Het Filmverhaal
    Home    Projecten    het Filmverhaal    Nieuws    Clips    l   Timeline Video >
Projecten

Het Filmverhaal

Contact   
De Stenen Man Suite

Het verhaal van Caspar de Robles in beeld en muziek

Velen kennen ‘De Stenen Man’ op de zeedijk bij Harlingen, weinigen kennen de geschiedenis van de persoon die er model voor stond: de Portugese Spanjaard Caspar de Robles, kolonel/stadhouder van Friesland en Groningen in Spaanse dienst aan het begin van de Tachtigjarige Oorlog.

Sommige levensverhalen moeten verteld worden, zelfs al is het vier en een halve eeuw geleden.

Zijn verblijf in Friesland en Groningen roept nog altijd gemengde gevoelens op. Geëerd vanwege zijn verdiensten voor de Friese dijken, verguisd vanwege zijn wrede onderdrukking van de opstand tegen de Spaanse koning Filips II.

Zijn opmerkelijke levensverhaal krijgt in de Stenen Man Suite een muzikale en filmische vertolking. De filmbeelden leiden de toeschouwer langs plaatsen en gebeurtenissen uit een turbulente episode van de vaderlandse geschiedenis.
De suite, speciaal geschreven en afgestemd op het beeldmateriaal, zorgt voor een samenspel waarin feiten, gevoel en sfeer samensmelten tot één belevenis.
Acteur Jan Arendz kruipt in de huid van Caspar de Robles.
In de interludes van de 9-delige suite voorziet hij de beelden op geheel eigen wijze van commentaar en voert daarmee de toeschouwer mee terug in de tijd.

Boekje 'De Stenen Man'


Een verslag van een zoektocht naar de sporen van Caspar de Robles in Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, Friesland en Groningen.
Prijs inclusief verzendkosten €15,- Te bestellen via
De Stenen Man boekje

Bekijk de trailer van De Stenen Man Suite

Concept, regie en filmwerk: Frits Boersma
Compositie: Frans Vermeerssen
Uitvoering: Fries Fanfare Orkest, o.l.v. Jouke Hoekstra
Verteller/acteur: Jan Arendz
Duur van de voorstelling: 80 minuten.